انجمن مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران با همکاری گروهی از دانشجویان رشتۀ پژوهش هنر و تاریخ هنر اسلامی تشکیل شده و فعالیت آن در سه زیرشاخۀ مستقل از هم دنبال میشود:
-تیم نشریه مطالعات هنرهای زیبا
-تیم برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی
-تیم رسانه و فضای مجازی
اولین جرقههای تاسیس فصلنامۀ مطالعات هنرهای زیبا در سال 98 توسط هستۀ مرکزی نشریه زده شد. هدف این نشریه، ایجاد فضایی منسجم و پایدار برای پاسخگویی به مشکلات متعدد انتشار رسمی ایدهها، پژوهشها، ترجمهها و جستارهای دانشجویان و پژوهشگران است. این مشکلات طیفی گستره را شامل میشوند که از جملۀ آن میتوان به ضرورت پرداخت هزینه توسط محقق در بسیاری از نشریات، مدت زمان غیرمعقول انتظار برای انتشار یک مقاله و عدم امکان پذیرفتن مسئولیت مقاله توسط خود دانشجو یا پژوهشگر اشاره کرد. فصلنامۀ مطالعات هنرهای زیبا تلاش میکندکه فضای خالی بین «مطالب غیرعلمی» و «نشریات علمی-پژوهشی» را پوشش دهد و محیطی پویا برای تبادل نظر دانشجویان و پژوهشگران ایجاد کند.
برای این منظور، مطالب این فصلنامه به سه بخش مجزا از هم تقسیم میشود که بخش اول مربوط به مقالات پژوهشی، بخش دوم مربوط به ترجمه و بخش سوم مربوط به نقد و گفتوگو است. در بخش اول، مقالات پژوهشگران بعد از داوری و به همراه نظارت علمی توسط اساتید برجستۀ پردیس هنرهای زیبا و همچنین، اصلاحات و بازنگریهای لازم، در کمتر از سه ماه منتشر میشود. در بخش دوم، کمتوجهی نشریات رسمی به موضوع ترجمه و نقش آن در پیشبرد پژوهش، ما را بر آن داشت که مقالات ترجمۀ دانشجویان و پژوهشگران را بعد از داوری و ویراستاریهای لازم منتشر کنیم. در بخش سوم، هدف ایجاد زمینهای بود که همزمان با پرداختن به موضوعات نظری و تاریخیِ هنر و معماری، به موضوعات و دغدغههای روز نیز پرداخته شود و مخاطب با خواندن جستارها، مصاحبهها و دیدگاههای متفاوت، تجربهای پویا و زنده از یک نشریه داشته باشد.
فراتر از نشریه، برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی از دیگر اهداف انجمن مطالعات عالی هنر است. در ماههای اخیر، این فعالیتها با مسائل و سوالات فراوانی همراه بوده است. در بسیاری از موارد، کارگاهها یا گفتوگوهای فضای مجازی هدف یا سوال مشخص و فکرشدهای را دنبال نمیکنند که این خود میتواند باعث ایجاد نوعی تورم اطلاعات در باب مطالعات هنر و علوم انسانی شود. در انجمن علمی مطالعات هنر، تیم برگزاری کارگاهها و سمینارها، پس از هفتهها جلسه و اندیشیدن در باب سوال و هدف برگزاری رویداد، مختصات دقیق و طرح پیشنهادی آن را پیگیری میکنند. در همین راستا، تاکید این انجمن بر برگزاری کارگاههایی است که توانایی شرکتکنندگان را افزایش داده و شرکت در آن با خروجی عملی، از جمله یک مقاله، ترجمه یا جستار همراه باشد.